torstai 5. joulukuuta 2013

Finland

Koska huomenna 6.12. on Suomen itsenäisyyspäivä, ajattelin kirjoittaa Suomesta. Lähinnä siitä, mitä itse kaipaan Suomesta, mutta myöskin siitä, mistä Suomi tunnetaan maailmalla.

Ensimmäisenä kaipaamieni asioiden listalla on SAUNA! Sitä ei voi korostaa liikaa... Täällä joistakin paikoista löytyy ns. ''steam  room''. Vastaa ruotsalaista saunaa eli lämpöä ei vaan ole tarpeeksi suomalaiseen makuun.
Toisena tulee ruisleipä, eikä ihan mikä tahansa vaan Vaasan Ruispalat. Onko oikeasti mitään parempaa kuin Ruispalat ja Koskenlaskija-sulatejuusto? Toki täälläkin on ruisleipää, mutta se vaan on niin erilaista...
Kolmanneksi listalle pääsee talvi ja lumi. Tämä olisi toki voinut olla ykkösenäkin, mutta koska täälläkin kuitenkin jonkinlainen talvi on, päätyköön tämä siis ''vasta'' sijalle kolme.
Siinäpä muutama asia, joita todella kaipaan...

                                                          Rovaniemi

Amerikkalaisten tietämys Suomesta on vaihtelevaa... Osa tietää melko paljonkin, osa ei ole koskaan kuullutkaan koko Suomesta. Olen kuitenkin huomannut, että suomalainen musiikki, kylmyys ja talvisota ovat asioita, jotka kiinnostavat täällä.
Melko usein Suomi sekoitetaan muihin Skandinavian maihin. Usein saa selittää, että Suomessa ei ole jääkarhuja muualla kuin eläintarhoissa, eikä myöskään ole pingviinejä kävelemässä kaduilla.Minulta on myös kysytty, olenko koskaan nähnyt brunettea sekä olenko ollut viikinkihautajaisissa.

Haluan toivottaa kaikille HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!!

Happy Independence day, Finland!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti